Mede-eigendom en appartementsrecht

Van zodra u een appartement of groepswoning koopt, bent u automatisch mede-eigenaar van de gemene delen van dat pand, zoals onder meer: de inkomhal, de trappen, het dak, etc.

Door de voortdurende veranderingen in de wetgeving is het een uitdaging aan alle vereisten en spelregels te (blijven) voldoen.

Wij hebben sinds jaar en dag ervaring met het bijstaan van eigenaars en syndici van appartementen. Onze tussenkomst kadert vaak  in de redactie van de basisakte, het reglement van mede-eigendom, maar ook de algemene vergadering van de VME bijwonen, adviseren of de nietigheid ervan opwerpen.

Het is zeker niet eenvoudig een appartementsgebouw en alles wat erbij komt kijken met de verschillende eigenaars te beheren. Wij kunnen u op maat gemaakt advies aanbieden op al uw vragen omtrent: onbetaalde bijdragen, quotiteiten, renovaties, de werking van de syndicus, etc.

Bent u zelf betrokken in een aanslepende discussie of heeft u een vraag omtrent de rechten en plichten in uw mede-eigendom, dan kan u uiteraard steeds terecht op ons kantoor voor raad en daad.